Prometna varnost

Prometna varnost učencev je predvsem skrb staršev ali zakonitih zastopnikov, ki morajo poskrbeti, da znajo njihovi otroci varno sodelovati v prometu in jih morajo, dokler tega še ne zmorejo sami, spremljati ali jim zagotoviti spremstvo v prometu, tudi na šolskih poteh. Skrb lokalnih skupnosti, šol, svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter drugih strokovnih organov in organizacij pa mora biti, da poskrbijo za zagotavljanje pogojev za varstvo otrok (varne prometne površine, preventivne dejavnosti, vzgojne akcije in pomoč pri prečkanju ceste na najnevarnejših mestih na šolskih poteh), še posebej v prvem tednu septembra, ko se na prometnih površinah pojavljajo tudi prvošolci.

 

Prihajanje  učencev  v šolo in obnašanje v prometu

Učenci naše šole prihaja peš, s kolesom oziroma jih pripeljejo starši. Učenci in starši morate poznati osnovna pravila obnašanja v prometu glede na različne načine prihajanja v šolo in odhajanja domov.

Več si lahko preberete v našem načrtu šolskih poti OŠ Zadobrova.

Načrt šolskih poti 

Sprememba šolskih prevozov

Na Šmartinski cesti so bila v preteklem šolskem letu odpravljena nevarna mesta šolskih poti, zato bo v prihodnjem šolskem letu 2024/2025 ukinjen šolski prevoz.

Za varnost učencev so bili dodani prehodi za pešce, semaforji in pločniki. Iz smeri Zaloga pelje tudi redna avtobusna linija številka 10, katere se učenci lahko poslužujejo, da pridejo hitreje v šolo.

 

 

(Skupno 1.524 obiskov, današnjih obiskov 1)