Varno v vrtec in šolo

Glavni namen in cilj projekta je, da pri otrocih nadgradimo celostno znanje o varnosti v prometu ter tako ozaveščamo o pomembni trajnostni komponenti.
  • Projekt je zasnovan kot natečaj, v sklopu katerega otroci/učenci na poljuben način prikažejo varno pot v vrtec ali šolo ter predstavijo, kakšen je po njihovem prepričanju varen avto;
  • V vrtcih in osnovnih šolah bomo izvajali delavnice, na katerih bomo skupaj s strokovnjaki in animatorji govorili o varnosti v prometu ter se zabavali ob animacijskem programu.
Projekt je podprla Javna agencija RS za prometno varnost (AVP), podporo projektu sta podala tudi Ministrstvo za okolje in prostor in Ministrstvo za infrastrukturo.

Sobivanje – brezplačna revija

za majhne in velike, je nov projekt društva Sobivanje. Je poučno zabavna revija za otroke in starše, vzgojitelje in učitelje. Skozi različne tematske sklope in naloge nas vodi maskota Sobivanja – čebela.

Spodbujamo prijateljstvo

Z natečajem želimo vzpodbuditi socialni odnos, kot eno od komponent trajnostnega razvoja, ki je še posebej v sedanjih kriznih časih močno zapostavljena. Otroke spodbujamo k pogovoru in dejanjem o prijateljstvu. Razvijamo čut za pomen medsebojnih odnosov in tako nadaljujemo poslanstvo dosedanjih aktivnosti. V sklopu natečaja izpostavimo osebno noto medsebojnih odnosov in želimo konkretne odgovore in razmišljanja.
(Skupno 1.373 obiskov, današnjih obiskov 1)