Projekta Tiho beremo in Bralni nahrbtnik sta namenjena spodbujanju branja.

Tiho beremo

Učenci en dan v tednu prinesejo s seboj knjigo in vsi v razredu tiho berejo 10 minut.

Bralni nahrbtnik

V bralnem nahrbtniku so knjige za otroke in starše ter dva zvezka. Vsak otrok dobi bralni nahrbtnik domov za en teden. V tem tednu se enkrat vsa družina zbere okrog mize in pogleda, kaj je v bralnem nahrbtniku. Vsak družinski član izbere knjigo zase, jo prelista, kaj prebere,….. otrok v svoj zvezek zapiše nekaj povedi o tem kar je prbral, starši pa v zvezek za stare svoje vtise ob tem, naslov knjige, ki jo priporočajo drugim staršem za branje,….


POROČILO ZA ŠOLSKO LETO 2016/2017

Šolska projekta Bralni nahrbtnik in Tiho beremo sta namenjena spodbujanju branja.

V projektu Bralni nahrbtni je sodelovalo 25 učencev 3.a razreda. Učenci so tedensko domov prinesli bralni nahrbtnik v katerem so bile knjige za vso družino. Družina je knjige pregledala, kaj tudi prebrala. Učenci so v zvezek za učence zapisali kratko vsebino prebranega, starši pa v zvezek za starše svoje mnenje in predloge knjig, ki so jih prebrali, pa bi jih priporočili drugim staršem. Vsi starši so pozitivno sprejeli projekt bralnega nahrbtnika, v njem videli dobro spodbudo za branje, druženje.

V projektu Tiho beremo so sodelovali učenci 2.a, 2.b,  3.a, 3.c in 4.a  razreda (124 učencev). Učenci so en dan v tednu prinesli v šolo svojo knjigo in 10 minut v razredu namenili tihemu branju. Projekt je bil pozitivno sprejet s strani učencev in staršev.


Poročilo za šolsko leto 2015/2016

V projektu Bralni nahrbtni je sodelovalo 19 učencev 3.c razreda. Učenci so tedensko domov prinesli bralni nahrbtnik v katerem so bile knjige za vso družino. Družina je knjige pregledala, kaj tudi prebrala. Učenci so v zvezek za učence zapisali kratko vsebino prebranega, starši pa v zvezek za starše svoje mnenje in predloge knjig, ki so jih prebrali, pa bi jih priporočili drugim staršem. Vsi starši so pozitivno sprejeli projekt bralnega nahrbtnika, v njem videli dobro spodbudo za branje, druženje.
V projektu Tiho beremo so sodelovali učenci 2.a, 2.b in 3.c razreda (73 učencev). Učenci so en dan v tednu prinesli v šolo svojo knjigo in 10 minut v razredu namenili tihemu branju. Projekt je bil pozitivno sprejet s strani učencev in staršev.


Stran ureja: Mateja Trampuš (mateja.trampus1@guest.arnes.si)

(Skupno 1.464 obiskov, današnjih obiskov 1)