TOYOTA CENTER LJUBLJANA D.O.O.

BTC – Leskoškova cesta 1

PE VIČ – Tržaška cesta 132

1000 Ljubljana

01/200 79 00, 080 2992

Podjetje Toyota Center Ljubljana d.o.o. je skupaj z 46 Toyotinimi trgovci iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Črne gore konec septembra prejelo certifikat ISO 14001. V skladu z zavezanostjo okolju Toyota Center Ljubljana d.o.o. sodeluje v pilotnem projektu ekošole. V projektu sodelujejo:

· Anita Fabčič, vodja projekta anita.fabcic@toyota-center.si

· Matjaž Kozin, direktor prodaje in marketinga

Motorna vozila vplivajo na okolje v celotnem življenjskem ciklu – od faze načrtovanja vozila pa do njegove izdelave, uporabe na cesti ter razgradnje, ko ga ne potrebujemo več.

Toyoti minimaliziranje vsakršnega obremenjevanja okolja že dolgo predstavlja prioriteto na vseh nivojih organizacije in dejavnosti podjetja. Okoljevarstvena politika podjetja je del širše vizije trajnostnega razvoja, ki je eden ključnih globalnih vodil za razvoj gospodarstva prihodnosti, pri Toyoti pa nam največji izziv predstavlja izdelati avtomobil, ki bi ga bilo mogoče reciklirati v celoti in ki ne bi povzročal emisij.

PRIUS – popoln in pravi hibrid

Nizke ravni porabe goriva, izpusta CO2 in visoko zmogljivosti , z napredno tehnologijo “Stop & Start” je Priusa mogoče zagnali povsem brez izpusta CO2. V vseh fazah proizvodnje Priusa so porabljeni obnovljivi in trajneimateriali ter procesi. Več kot 95 % mase vozila je mogoče predelati po izteku življenjske dobe vozila, več kot 85 % mase vozila pa je mogoče obnoviti.

Pri Toyoti stremimo k temu, da bi pomagali kar najbolj zmanjšati negativni učinek vožnje z avtomobilom na okolje. Vabimo vas, da v času do 26.10.2009 obiščete naš salon in se zapeljete na ECO testno vožnjo, praktični nasveti pa so prikazani tudi na naši spletni strani.

Več na strani: www.toyota-center.si/

(Skupno 278 obiskov, današnjih obiskov 1)